DEĞERSİZ GENÇ YOKTUR”

 DEĞERSİZ GENÇ YOKTUR”

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Yusuf Yıldırım, Değersiz genç yoktur, değeri keşfedilmemiş genç vardır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen İnegöl Temsilciliği tarafından her hafta gerçekleştirilen ‘Salı Konuşmaları’ programının bu haftaki konuğu Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Yusuf Yıldırım oldu. Gerçekleştirilen programda ‘Değerler Eğitimi’ konulu bir sunum gerçekleştirilen Yıldırım, değersiz genç olmadığını değeri keşfedilmemiş genç olduğunu vurguladı.

İNEGÖLLÜLERE DAVET

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sendika Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Günalmış, Salı Konuşmaları programına sadece öğretmenleri değil tüm İnegöllüleri davet etti.                 

ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEYEN ÇOCUKLARI ÖDÜLLENDİRİN

Programın sunumunu gerçekleştiren Yusuf Yıldırım, eğitimin en önemli parçası olan değer ve ahlak eğitiminde anne-babanın yanında öğretmenlere de büyük rol düştüğünü belirtti. Her insanın erdemli ve ahlaklı doğduğunu fakat daha sonraki yaşamda çevre faktörüyle insanların önemli değerlerini yitirdiğini, bu değerlerin zamana ve şartlara göre olumlu ya da olumsuz manada değişebileceğini söyleyen Yıldırım, “Bu değerlerin korunması ve geliştirilmesinde Kur’an okumanın ve anlamanın, Hz. Peygamberin örnek yaşantısının çocukların seviyesine göre hikâyeleştirerek anlatılmasının ve somutlaştırılmasının büyük önemi vardır. Örnek davranış sergileyen çocukların ödüllendirilmesiyle bu değerlerin davranış haline getirilmesi gerekiyor” dedi.

DEĞERİ KEŞFEDİLMEMİŞ GENÇ VARDIR

Her insanın bir amaç için değerler üzere yaratıldığını fakat bazen çocuklarda bu değerleri açığa çıkarmada anne ve babanın, eğitimcilerin zorlandığını aktaran Yıldırım, “Değersiz geç yoktur, değerleri keşfedilmemiş gençler vardır” şeklinde konuştu. Yıldırım, konuşmasının devamında değerlerin neler olduğu, değerlerin özelliklerini, değerler konusundaki Batılı bilim adamlarının yaklaşımlarını, değerlerin işlevlerini, sınıflandırılmasını, değerleri kazandırma yöntemlerini anlattı.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00